Dosya olarak kaydet: PDF - WORD
Görüntüleme Ayarları:
Salt metin olarak göster (Kelime işlemcilere uygun görünüm)

Metnin ilk hali

Bu doküman Resmi Gazete dışında bir kaynakta yayınlanmıştır. Konsolide metin çalışmaları ilgili kaynak güncellendikçe sağlanabilmektedir.

Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Standart, Profesyonel veya Profesyonel + pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.

T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI

Manisa Vergi Dairesi Başkanlığı

Gelir Kanunları Usul Ve Tahsilat Grup Müdürlüğü

Sayı53445970-105[2018/27-09-502]-E.65324

16.05.2018

Konuİklimlendirme Cihazlarının İmalatında Kullanılan Makinelerin Amortisman Oranları

İlgide kayıtlı özelge talep formunda; şirketinizin iklimlendirme cihazları (split klima iç ve dış üniteleri) imalatı ve satışı faaliyetleri ile iştigal ettiği, iklimlendirme cihazlarının üretiminde kullanılan iktisadi kıymetler için uygulanacak amortisman oranının tesbitinde, 333 Sıra Nolu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ekinde yayımlanan amortisman listesinin 32.bölümünde belirtilen süre ve oranlar ile 33.1 bölümünde belirtilen süre ve oranlardan hangisinin dikkate alınması gerektiği hususunda tereddüt yaşandığı belirtilerek, Başkanlığımızdan görüş talep edilmektedir.