Dosya olarak kaydet: PDF - WORD
Görüntüleme Ayarları:
Salt metin olarak göster (Kelime işlemcilere uygun görünüm)

Metnin ilk hali

Bu doküman Resmi Gazete dışında bir kaynakta yayınlanmıştır. Konsolide metin çalışmaları ilgili kaynak güncellendikçe sağlanabilmektedir.

Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Standart, Profesyonel veya Profesyonel + pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.


T.C. VAN VALİLİĞİ

Defterdarlık Gelir Müdürlüğü

Konu: Mahkeme tarafından verilen tapu iptali ve tescil kararına istinaden tapuda yapılacak tescil işlemi sırasında tahsil edilecek tapu harçları.

İlgi: 17/06/2019 tarih ve 36963 kayıtlı Özelge Talep Formunuz.

İlgide kayıtlı özelge talep formu ve eklerinin incelenmesinden, Van ili, … ilçesi, … ada, 11 no.lu parsel üzerindeki taşınmazların kat karşılığı inşaat sözleşmesi karşılığında gerçekleşen tapu devrinin iptali talebiyle Van … Asliye Hukuk Mahkemesi nezdinde Muhammed … …, Ahmet …, Münevver … …, İclal … ve Hüsameddin … tarafından açılan davada verilen E:2014/…, K:2015\768 sayılı karar ile … ada … nolu parselin tapu kaydının iptaline ve davacılar adına tapuya kayıt ve tesciline karar verildiği ve söz konusu kararın kesinleştiği belirtilerek, söz konusu karar gereği tapuda yapılacak işlemde alınacak harç hakkında görüş talep edildiği anlaşılmıştır.