Dosya olarak kaydet: PDF - WORD
Görüntüleme Ayarları:
Salt metin olarak göster (Kelime işlemcilere uygun görünüm)

Metnin ilk hali

Bu doküman Resmi Gazete dışında bir kaynakta yayınlanmıştır. Konsolide metin çalışmaları ilgili kaynak güncellendikçe sağlanabilmektedir.

Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Standart, Profesyonel veya Profesyonel + pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.


T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI

İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı

Gelir Kanunları Gelir Ve Kurumlar Vergileri Grup Müdürlüğü

Konu: Teknopark bölgesine taşınılmadan önce başlanan ve teknopark bölgesinde devam edilen faaliyetlerin vergilendirilmesi hk.

İlgi:

İlgide kayıtlı özelge talep formunuzda, teknoloji geliştirme bölgesinde oyun yazılımı alanında faaliyet gösterdiğinizi, söz konusu faaliyetlerinize teknoloji geliştirme bölgesine taşınmadan önce başladığınızı ve yeni sürüm ve güncellemelere teknoloji geliştirme bölgesinde devam ettiğinizi belirterek, teknoloji geliştirme bölgesine taşınılmadan önce başladığınız ve halen devam ettiğiniz oyun yazılımları hakkında teknoloji geliştirme bölgesi içinde verilen uyarlama, yerleştirme, geliştirme, revizyon ve ek yazılım gibi faaliyetlerin kurumlar vergisi ve KDV açısından nasıl vergilendirilmesi gerektiği hususunda bilgi talep edildiği anlaşılmakta olup Başkanlığımız görüşü aşağıda açıklanmaktadır.