Dosya olarak kaydet: PDF - WORD
Görüntüleme Ayarları:
Salt metin olarak göster (Kelime işlemcilere uygun görünüm)

Metnin ilk hali

Bu doküman Resmi Gazete dışında bir kaynakta yayınlanmıştır. Konsolide metin çalışmaları ilgili kaynak güncellendikçe sağlanabilmektedir.

Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Standart, Profesyonel veya Profesyonel + pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.


KIRŞEHİR VALİLİĞİ

Defterdarlık Gelir Müdürlüğü

Konu: Üniversiteye bağlı döner sermaye işletmeleri tarafından yapılan teslim ve hizmetlerde KDV

İlgide kayıtlı özelge talep formu ile ... Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü'ne bağlı ... vergi kimlik no.lu ... Döner Sermaye İşletmesi, ... vergi kimlik no.lu ... Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü, ... vergi kimlik no.lu ... Ziraat Fakültesi, ... vergi kimlik no.lu ... Merkezi Araştırma ve Uygulama Laboratuarı Müdürlüğü ve ... vergi kimlik no.lu. ... Döner Sermaye İşletmesi tarafından çeşitli faaliyetlerden dolayı elde edilen gelirler (Yüksek Öğrenim Kurumları Dışındaki Kamu Kurum ve Kuruluşları ile gerçek ve tüzel kişiliklerce talep edilecek, bilimsel görüş, proje araştırma ve benzeri hizmetlerde bulunmak; seminer konferans, sempozyum düzenlemek, kurslar açmak, plan fizibilite çalışması, analiz, model denemeleri, bilgi işlem hizmetleri, iş değerlendirilmesi ve organizasyonu, danışmanlık, eğitim organizasyonu, bakım onarım yapmak, bunlara ilişkin raporlar hazırlamak, bilimsel sonuçların uygulanmasını sağlamak, teknik alanlar ile kültür, sanat ve tarım alanlarında araştırmalar ve uygulamalar yapmak, eğitim amaçlı uygulamaları da üretilen ürünler ile iş ve hizmetleri değerlendirmek ve satmak) ile yapılan mal ve hizmet alımlarının bulunduğu, söz konusu alımlarda indirilecek katma değer vergisinin hangi tür işlemlerde uygulanacağının bildirilmesi istenilmiştir.