Dosya olarak kaydet: PDF - WORD
Görüntüleme Ayarları:
Salt metin olarak göster (Kelime işlemcilere uygun görünüm)

Metnin ilk hali

Bu doküman Resmi Gazete dışında bir kaynakta yayınlanmıştır. Konsolide metin çalışmaları ilgili kaynak güncellendikçe sağlanabilmektedir.

Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Standart, Profesyonel veya Profesyonel + pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.


T.C. KIRŞEHİR VALİLİĞİ

Defterdarlık Gelir Müdürlüğü

Konu: Veraset Yoluyla İntikallerde Mirasçılardan Biri Lehine Feragat Durumunda ÖTV Uygulanıp Uygulanmayacağı Hk.

İlgide kayıtlı özelge talep formu ve eklerinin incelenmesinden, 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununun (7/2) maddesinde düzenlenen istisnadan yararlanılarak babanız adına ilk iktisabı yapılan taşıtın, babanızın vefat etmesi nedeniyle mirasçılarına kaldığı, terekede söz konusu taşıtın yanı sıra .. adet ev, .. adet tarla (birinde 2/3 hisse), … adet arsa (1/2 hisse) ve … Bankası … Şubesi nezdindeki hesapta 184,09 TL paranın bulunduğu, aracın değerinin 70.200 TL, diğer malların değerinin para ile birlikte 73.584,09 TL olarak … tarihinde verilen veraset ve intikal vergisi beyannamesine konu edildiği, diğer mirasçıların miras hisselerinden … ve … tarihlerinde noter nezdinde düzenlenen feregatnameler ile lehinize feragat ettiği, bu durumunda söz konusu taşıtın adınıza tescilinde ÖTV yönünden herhangi bir yükümlülüğünüzün bulunup bulunmadığı hususunda Defterdarlık görüşümüzün istenildiği anlaşılmaktadır.