Dosya olarak kaydet: PDF - WORD
Görüntüleme Ayarları:
Salt metin olarak göster (Kelime işlemcilere uygun görünüm)

Metnin ilk hali

LEXI size zaman kazandırır. Sonuç analizi, doküman asistanı ve araştırma modlarıyla LEXPERA içeriğine erişiminizi kolaylaştırır.
Bu doküman Resmi Gazete dışında bir kaynakta yayınlanmıştır. Konsolide metin çalışmaları ilgili kaynak güncellendikçe sağlanabilmektedir.

Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Standart, Profesyonel veya Profesyonel + pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.

T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI

İZMİR VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI

(Mükellef Hizmetleri KDV ve Diğer Vergiler Grup Müdürlüğü)

Sayı : 66813766-155[1-2012/65]-552 05/09/2013

Konu : Boşanma Protokolünün damga vergisine tabi olup olmadığı hk.

İlgide kayıtlı özelge talep formu ve eklerinin incelenmesinden, .... Aile Mahkemesince düzenlenen "Boşanma Protokolü"ne istinaden damga vergisi ödemeniz gerektiği, konuyla ilgili olarak İlimiz ... Vergi Dairesi Müdürlüğüne başvurduğunuzda, damga vergisi matrahına protokolde yer alan gayrimenkullerin emlak vergisi değerlerinin de eklenmesi gerektiğinin ifade edildiği belirtilerek, içeriğinde sadece tazminat ödenmesi yönünde 50.000 TL tutarındaki değere yer verilen söz konusu protokolden damga vergisinin ne şekilde aranılacağı hususunda görüş talep edildiği anlaşılmaktadır.