Dosya olarak kaydet: PDF - WORD
Görüntüleme Ayarları:
Salt metin olarak göster (Kelime işlemcilere uygun görünüm)

Metnin ilk hali

Bu doküman Resmi Gazete dışında bir kaynakta yayınlanmıştır. Konsolide metin çalışmaları ilgili kaynak güncellendikçe sağlanabilmektedir.

Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Standart, Profesyonel veya Profesyonel + pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.


GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI

İZMİR VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI

Mükellef Hizmetleri Usul Grup Müdürlüğü

Konu: Elektronik defter tutma ve elektronik fatura düzenleme zonunluluğu

İlgide kayıtlı özelge talep formunuzda; ... Vergi Dairesi Müdürlüğünün ... vergi kimlik numarasında kayıtlı mükellefi olduğunuz, şirketinize ait olan benzin istasyonundaki marketinizde satılmak üzere 2011 yılı içerisinde 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli (III) sayılı listedeki malları imal, inşa ve ithal eden firmalardan alım yaptığınız, şirketinizin yaptığı anlaşma neticesinde söz konusu marketinizin 01/08/2013 tarihinden itibaren başka bir firmaya devir edileceği belirtilerek, söz konusu market işletmesini devir edeceğinizden dolayı 421 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğ kapsamında elektronik defter tutma ve elektronik fatura düzenleme zorunluluğunun bulunup bulunmadığı hususunda Başkanlığımız görüşü talep edilmektedir.