Dosya olarak kaydet: PDF - WORD
Görüntüleme Ayarları:
Salt metin olarak göster (Kelime işlemcilere uygun görünüm)

Metnin ilk hali

Bu doküman Resmi Gazete dışında bir kaynakta yayınlanmıştır. Konsolide metin çalışmaları ilgili kaynak güncellendikçe sağlanabilmektedir.

Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Standart, Profesyonel veya Profesyonel + pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.


GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI

İZMİR VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI

Mükellef Hizmetleri Usul Grup Müdürlüğü

Konu: “Muhtelif müşteriler” ibareli tek bir sevk irsaliyesi düzenlenerek gönderilen mallar için e-fatura uygulaması

İlgide kayıtlı özelge talep formunuzun incelenmesinden; firmanızca toptan ... ve ... satışı yapıldığı, satış nakil vasıtalarına yüklenen tüm mallar için "muhtelif müşteriler" ibareli tek bir sevk irsaliyesi düzenlendiği, bu irsaliye ile alıcılara gönderilen ve taleplerine göre alıcıların adreslerinde teslim edilen mallara ilişkin araçta bulunan el terminalleri ve yazıcılar aracılığıyla teslim anında matbaalarda bastırılan seri sıra numaralı sürekli form şeklinde kağıt fatura düzenlendiği, ancak e-fatura uygulaması kapsamında olan müşterilere faturanın satış anında değil, şirket merkezinde düzenlendiği belirtilerek; bu teslime ilişkin ayrıca bir sevk irsaliyesi düzenlenmesinin gerekli olup olmadığı, el terminalinden alınan ve günlük irsaliye bilgilerini içeren sipariş makbuzu ile malların tesliminin mümkün olup olmadığı hususlarında Başkanlığımız görüşünün istenildiği anlaşılmıştır.