Dosya olarak kaydet: PDF - WORD
Görüntüleme Ayarları:
Salt metin olarak göster (Kelime işlemcilere uygun görünüm)

Metnin ilk hali

Bu doküman Resmi Gazete dışında bir kaynakta yayınlanmıştır. Konsolide metin çalışmaları ilgili kaynak güncellendikçe sağlanabilmektedir.

Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Standart, Profesyonel veya Profesyonel + pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.


T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI

İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı

Gelir Kanunları Usul Grup Müdürlüğü

Konu: İşletme hesabı esasına göre defter tutmakta iken bu faaliyetin terk edilmesi, bilançoya tabi yeniden aynı faaliyete başlanılması halinde hangi esasa göre defter tutulacağı.

İlgide kayıtlı özelge talep formunun incelenmesinden; 12.02.2020 tarihinde "479114" ana faaliyet koduyla radyo, tv, posta yoluyla veya internet üzerinden yapılan perakende ticareti faaliyetine başladığınız, işletme hesabı esasına göre defter tuttuğunuz, faaliyetinizle ilgili olarak … Ticaret Odasına kayıt yaptırmak istediğinizde cevaben odaya kayıt olmak için bilanço esasına göre defter tutan mükellef olmanız gerektiğinin bildirilmesi üzerine söz konusu faaliyetinizi 29.02.2020 tarihi itibariyle terk ettiğiniz, ihtiyari olarak bilanço esasına göre deftere tabi mükellefiyet kaydının tekrar açılması talebinde bulunmak istediğinizi belirtilerek konuya ilişkin Başkanlığımız görüşünün istenildiği anlaşılmıştır.