Dosya olarak kaydet: PDF - WORD
Görüntüleme Ayarları:
Salt metin olarak göster (Kelime işlemcilere uygun görünüm)

Metnin ilk hali

Bu doküman Resmi Gazete dışında bir kaynakta yayınlanmıştır. Konsolide metin çalışmaları ilgili kaynak güncellendikçe sağlanabilmektedir.

Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Standart, Profesyonel veya Profesyonel + pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.


T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI

İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı

Gelir Kanunları Diğer Vergiler Grup Müdürlüğü

Konu: Vefa sözleşmesine istinaden varlık yönetim şirketine devredilecek gayrimenkulün tapu harcı

İlgi: Bila tarih 1936006 sayılı yazınız ve özelge talep formu.

İlgide kayıtlı özelge talep formu ve eklerinin incelenmesinden, ….. Bank A.Ş. ile ….. Varlık Yönetim A.Ş. arasında …… 48. Noterliğinde düzenlenen 11/12/2015 tarihli ve …….. sayılı "Temlik Sözleşmesi"ne istinaden ….. Holding A.Ş. adına kayıtlı bulunan ……. ilçesi, …….. Mahallesi, 163 pafta, 946 ada, 8 parselde kayıtlı bulunan 2, 6, 7 ve 9 numaralı tripleks villaların alacağa mahsuben 03/12/2015 tarih ve 23561 yevmiye ile ….. Varlık Yönetim A.Ş.ye satışının yapıldığı, tescil işlemi sırasında tapu harcı tahsil edilmediği, daha sonra söz konusu taşınmazların varlık yönetim şirketi tarafından 11/12/2015 tarih ve 24329 yevmiye ile alacağa mahsuben …… Bank A.Ş.ye satışının yapıldığı ve işlem sırasında tapu harcı tahsil edilmediği, aynı zamanda 18/12/2015 tarih ve 24863 yevmiye ile …… Varlık Yönetim A.Ş. lehine geri alım hakkı şerhi işlendiği, bu defa ……. Bank A.Ş. tarafından söz konusu taşınmazların …….. Varlık Yönetim A.Ş.ye geri satışının yapılacağı belirtilerek, tescil işleminden tapu harcı alınıp alınmayacağı hususunda Başkanlığımız görüşünün talep edildiği anlaşılmıştır.