Dosya olarak kaydet: PDF - WORD
Görüntüleme Ayarları:
Salt metin olarak göster (Kelime işlemcilere uygun görünüm)

Metnin ilk hali

Bu doküman Resmi Gazete dışında bir kaynakta yayınlanmıştır. Konsolide metin çalışmaları ilgili kaynak güncellendikçe sağlanabilmektedir.

Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Standart, Profesyonel veya Profesyonel + pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.


T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI

TEKİRDAĞ VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI

Vergi ve Anlaşmalar Uygulama Müdürlüğü

Sayı75497510-130[GEC.20-2015-9]-4847

27.01.2020

Konu4691 sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu kapsamında yapılan satışların KDV ve KV yönünden değerlendirilmesi.

İlgide kayıtlı özelge talep formunuzda, 4691 sayılı Kanunla yönetilen Namık Kemal Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölge Yönetici A.Ş.'nin sorumluluğundaki Teknopark'ta faaliyette bulunduğunuz, Ar-Ge çalışmalarınız kapsamında "Termik Santraller İçin Ön Homojenizasyonlu Toz Kömür Yakma Brülörünün Geliştirilmesi" isimli projeyi başarı ile sonuçlandırdığınız, söz konusu projenin satışından elde edilen gelirin vergilendirilmesi ile Teknopark bünyesinde yapılan Ar-Ge çalışmalarına bağlı olarak ortaya çıkacak olan bir ürünün (Yazılım dışında, Nükleer Santral ve Termik Santrallere Özgü Makine) faturası düzenlenirken ürün satış bedeliyle know-how bedelinin bir bütün olarak gösterilip gösterilmeyeceği ve bu şekilde elde edilen gelirin kurumlar vergisi ve katma değer vergisi yönünden değerlendirilmesi hususunda Başkanlığımız görüşünün bildirilmesi talep edilmektedir.