Dosya olarak kaydet: PDF - WORD
Görüntüleme Ayarları:
Salt metin olarak göster (Kelime işlemcilere uygun görünüm)

Metnin ilk hali

Bu doküman Resmi Gazete dışında bir kaynakta yayınlanmıştır. Konsolide metin çalışmaları ilgili kaynak güncellendikçe sağlanabilmektedir.

Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Standart, Profesyonel veya Profesyonel + pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.


T.C. ÇORUM VALİLİĞİ

Defterdarlık Gelir Müdürlüğü

Sayı : 76071283-155-E.20463 11.07.2019

Konu : Sürekli damga vergisi mükellefiyeti bulunan serbest meslek erbabının düzenlediği sözleşmeler üzerinde damga vergisi kaşesi bulunma mecburiyetinin olup olmadığı hk.

İlgide kayıtlı özelge talep formu ve eklerinin incelenmesinden, … ilinde Lisanslı Harita Kadastro Mühendislik Bürosunda lisans sahibi olduğunuz, serbest meslek erbabı olarak damga vergisi mükellefiyetinizin bulunduğu ve yaptığınız iş gereği sözleşme yaptığınız "Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları Kadastro Teknik Hizmetleri Sözleşmeleri" üzerine 43 Seri No'lu Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği'nin (5.3) maddesinde belirtilen şekilde kaşe vurulmasının Kadastro Müdürlüğü tarafından talep edildiği, ancak damga vergisi defterinizin sistem üzerinden elektronik olarak tutulduğunu belirterek, yapmış olduğunuz sözleşmelerde kaşe kullanılmasına gerek olup olmadığı hususunda görüş talep edildiği anlaşılmaktadır.