Dosya olarak kaydet: PDF - WORD
Görüntüleme Ayarları:
Salt metin olarak göster (Kelime işlemcilere uygun görünüm)

Metnin ilk hali

Bu doküman Resmi Gazete dışında bir kaynakta yayınlanmıştır. Konsolide metin çalışmaları ilgili kaynak güncellendikçe sağlanabilmektedir.

Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Standart, Profesyonel veya Profesyonel + pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.


T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI

ANTALYA VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI

(Mükellef Hizmetleri Gelir Grup Müdürlüğü)

Konu: iki farklı tarihli raporu ve sağ elinden %60 engelli olan kişinin araç alımında ÖTV istisnası.

İlgide kayıtlı özelge talep formu ve eklerinin incelenmesinden, sağ üst ekstremitedeki (sağ koldaki) engellilik durumunuza ilişkin olarak ... Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından düzenlenmiş ve %60 engellilik oranı (özür durumuna göre tüm vücut fonksiyon kaybı oranı) tespitini içeren ... tarihli ve ... sayılı engelli sağlık kurulu raporu ile ... Devlet Hastanesi tarafından düzenlenmiş ve %40 oranında engellilik derecesi tespiti içeren ... tarihli ve ... sayılı sağlık kurulu raporuna sahip olduğunuz, söz konusu raporlara dayanılarak 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununun (7/2) maddesinde düzenlenen malul ve engellilere ilişkin istisna uygulamasından yararlanıp yararlanamayacağınız hususunda Başkanlığımız görüşünün talep edildiği anlaşılmıştır.