Dosya olarak kaydet: PDF - WORD
Görüntüleme Ayarları:
Salt metin olarak göster (Kelime işlemcilere uygun görünüm)

Metnin ilk hali

Bu doküman Resmi Gazete dışında bir kaynakta yayınlanmıştır. Konsolide metin çalışmaları ilgili kaynak güncellendikçe sağlanabilmektedir.

Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Standart, Profesyonel veya Profesyonel + pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.


T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI

Antalya Vergi Dairesi Başkanlığı

Mükellef Hizmetleri Gelir Grup Müdürlüğü

Sayı: 76464994-175.02[BLD.2018.1]-E.217635

Konu: Belediye Gelirleri Kanunu

İlgide kayıtlı yazınız ekindeki özelge talep formunuzun incelenmesinden, 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanununun mükerrer 97 nci maddesinde, müzelerin giriş ücretlerinden belediye payı olarak ayrılan miktarın, tahsilini takip eden ayın 15 inci günü akşamına kadar müzenin bulunduğu yer (Büyükşehir Belediyesi Kanununun uygulandığı şehirlerde büyükşehir belediyelerine) belediyesine ödeneceği ve büyükşehir belediyelerince tahsil edilen payın yüzde 75'inin İçişleri Bakanlığınca bildirilecek son genel nüfus sayımı sonuçlarına göre nüfusları oranında ilgili ilçe belediyelerine dağıtılacağı hükmüne yer verildiği belirtilerek, dağıtılması öngörülen payın büyükşehir belediyesi sınırları içerisindeki tüm ilçe belediyelerine mi yoksa sınırları içerisinde müze bulunan ilçe belediyelerine mi dağıtılacağı hususunda tereddüte düşüldüğünden bahisle Başkanlığımız görüşünün sorulduğu anlaşılmaktadır.