Dosya olarak kaydet: PDF - WORD
Görüntüleme Ayarları:
Salt metin olarak göster (Kelime işlemcilere uygun görünüm)

Metnin ilk hali

Bu doküman Resmi Gazete dışında bir kaynakta yayınlanmıştır. Konsolide metin çalışmaları ilgili kaynak güncellendikçe sağlanabilmektedir.

Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Standart, Profesyonel veya Profesyonel + pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.


T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI

Antalya Vergi Dairesi Başkanlığı

Gelir Kanunları Usul ve Tahsilat Grup Müdürlüğü

Sayı: 77058783-105[VUK.ÖZ.18.34]-E.167734

Konu: Stok Devirlerinin Defter Beyan Sisteminde Nerede Gösterileceği Hk.

İlgide kayıtlı özelge talep formunuzda; … Vergi Dairesi Müdürlüğünün … vergi kimlik numarasında kayıtlı plastik cerrahi uzmanı olarak serbest meslek kazancına tabi mükellefi olduğunuz, maliyetleri azaltmak için muayenehanenizde kullanmak üzere tıbbi ilaç ve sarf malzemelerini toptan olarak satın aldığınız, ihtiyaçtan fazla olarak alınan bu tür malzemelerin hastaların tedavi sürecinde ve ihtiyaç oldukça kullanıldığı, ancak, 1/1/2018 tarihinden itibaren Defter Beyan Sistemi içinde serbest meslek kazanç defteri tuttuğunuzu belirterek; Defter Beyan Sistemi içinde stok ile ilgili bir bölüm bulunmadığından 2017 yılından devreden stokların nasıl giderleştirileceği ve Defter Beyan Sistemi içinde nerede gösterileceği hususunda Başkanlığımız görüşü talep edilmektedir.