Dosya olarak kaydet: PDF - WORD
Görüntüleme Ayarları:
Salt metin olarak göster (Kelime işlemcilere uygun görünüm)

Metnin ilk hali

Bu doküman Resmi Gazete dışında bir kaynakta yayınlanmıştır. Konsolide metin çalışmaları ilgili kaynak güncellendikçe sağlanabilmektedir.

Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Standart, Profesyonel veya Profesyonel + pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.


İlgide kayıtlı özelge talep formunuzun tetkikinden, eğitim sektöründe faaliyette bulunan şirketinizin; Ekonomi Bakanlığından almış olduğu … tarih ve … sayılı Yatırım Teşvik Belgesi kapsamındaki sabit yatırımı için … Bankasından … TL yatırım kredisi kullandığı, söz konusu kredinin …. TL tutarındaki kısmını yatırımla ilgili harcamalara başlanılacağı tarihe kadar aynı bankada vadeli mevduat hesabına yatırdığı ve 2013 yılında … TL faiz geliri elde ettiği, ayrıca adı geçen Bakanlıktan söz konusu yatırım için 2013 yılında … TL faiz desteği aldığı, bahse konu faiz desteği ile vadeli mevduat hesabından elde edilen faiz gelirinin 213 sayılı Vergi Usul Kanununun 262 nci maddesi kapsamında yatırım maliyetinden düşülüp düşülmeyeceği hususunda Başkanlığımızdan görüş talep ettiğiniz anlaşılmıştır.