Dosya olarak kaydet: PDF - WORD
Görüntüleme Ayarları:
Salt metin olarak göster (Kelime işlemcilere uygun görünüm)

Metnin ilk hali

Bu doküman Resmi Gazete dışında bir kaynakta yayınlanmıştır. Konsolide metin çalışmaları ilgili kaynak güncellendikçe sağlanabilmektedir.

Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Standart, Profesyonel veya Profesyonel + pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.


GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI

ANKARA VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI

(Mükellef Hizmetleri KDV ve Diğer Vergiler Grup Müdürlüğü)

Konu: Fikri ve sınai hakların korunması amacıyla yurtdışındaki firmaya verilen danışmanlık hizmetinin hizmet ihracı kapsamında değerlendirilip değerlendirilemeyeceği.

İlgide kayıtlı özelge talep formunuzda, şirketinizin fikri ve sınai hakların yurtiçinde ve yurtdışında korunması ile ilgili teknik ve hukuki danışmanlık hizmeti verdiği, Türkiye'de hiçbir faaliyeti bulunmayan ABD mukimi … Inc. firmasının üretmiş olduğu farmasotik kimyasalın Avrupa Patent Sözleşmesine istinaden bütün Avrupa ülkelerinde korunması amacıyla … Inc. danışmanlık firması ile anlaştığı, söz konusu danışmanlık firmasının da bu hakkın Türkiye'de korunması için firmanız ile anlaştığı belirtilerek, … Inc. danışmanlık firmasına verilen hizmetin hizmet ihracı kapsamında değerlendirilip değerlendirilemeyeceğine ilişkin Başkanlığımız görüşü talep edilmektedir.