Dosya olarak kaydet: PDF - WORD
Görüntüleme Ayarları:
Salt metin olarak göster (Kelime işlemcilere uygun görünüm)

Metnin ilk hali

Bu doküman Resmi Gazete dışında bir kaynakta yayınlanmıştır. Konsolide metin çalışmaları ilgili kaynak güncellendikçe sağlanabilmektedir.

Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Standart, Profesyonel veya Profesyonel + pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.

T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI

ANKARA VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI

Mükellef Hizmetleri KDV ve Diğer Vergiler Grup Müdürlüğü

Sayı: 84974990-135[7-2014/9]-899

19/09/2014

Konu: Birden fazla özür durumu olan kişinin otomatik vitesli araç alımında ÖTV istisnasından faydalanılıp faydalanamayacağı

İlgide kayıtlı özelge talep formunuzda, ... tarafından adınıza düzenlenen ..... tarih ve .... sayılı Engelli Sağlık Kurulu Raporunda "sol kalça doğumsal kalça çıkığı 2 kez protez operasyonu. Sol kalça fleksiyon 80 derece, abduksiyon 30 derece kısıtlı-ağrısız. Sağ kalça fleksiyon 90 derece abduksiyon 40 derece. Dış rotasyon 10 derece kısıtlı hafif ağrılı. İç rotasyon 5 derece kısıtlı hafif ağrılı. Belirgin laterilize. Motor-duyu defisit yok. Sol alt ekstremitede 4 cm kısalık mevcut. Trendelenburg yürüyüşü mevcut. Bağımsız mobilize. Sol ayak bileğinde 20 derecelik eklem hareket açıklığı mevcut. Dorsal planter fleksiyon son 10 derece kısıtlı, fleksiyon 30 derecede eklem hareket açıklığı kısıtlı, kontraktör, pes cavus ve bilateral hellus vagus mevcut." teşhisine dayanılarak engel durumuna göre tüm vucut fonksiyon kaybı oranının %50 olarak belirlendiği, raporun sonuç kısmında "Opere hiperparatroidi, Opere mide kanseri, doğumsal kalça çıkağı" açıklamasının bulunduğu, ilk iktisabını yapacağınız otomatik vitesli araç için Özel Tüketim Vergisi istisnasından yararlanıp yararlanamayacağınız hususunda Başkanlığımız görüşü talep edilmektedir.