Dosya olarak kaydet: PDF - WORD
Görüntüleme Ayarları:
Salt metin olarak göster (Kelime işlemcilere uygun görünüm)

Metnin ilk hali

Bu doküman Resmi Gazete dışında bir kaynakta yayınlanmıştır. Konsolide metin çalışmaları ilgili kaynak güncellendikçe sağlanabilmektedir.

Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Standart, Profesyonel veya Profesyonel + pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.


T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI

Erzurum Vergi Dairesi Başkanlığı

Gelir Kanunları Grup Müdürlüğü

Konu: Özel Tüketim Vergisi 7 inci madde uygulamaları

 İlgide kayıtlı özelge talep formunda, oğlunuz …………… T.C. kimlik numaralı …………….. adına düzenlenen engelli sağlık kurulu raporuna istinaden ………….. tarihinde 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) Kanununun (7/2-a) maddesi kapsamında araç iktisap ettiğiniz, ancak ibraz ettiğiniz raporun süresinin bitimine altı aydan az bir süre kaldığının anlaşılması üzerine ……………. Vergi Dairesi Müdürlüğü tarafından aracı satın aldığınız …………………... adına cezalı tarhiyat yapılarak, ……………. tarihinde tebliğ edildiği, adı geçen Şirketin söz konusu tarhiyatlar için uzlaşma talebinde bulunarak uzlaşma sonrası ödenecek cezalar için tarafınıza rücu edileceği hususunu tebligat ile bildirdiği belirtilerek, bahsi geçen ÖTV tarhiyatlarını ödeyerek aracı satmanız ve oğlunuz adına yeni bir engelli sağlık kurulu raporu almanız halinde, ÖTV muafiyetinden tekrar yararlanabilmeniz için 5 yıl geçmiş olma şartının aranıp aranmayacağı hususunda Başkanlığımız görüşü talep edilmektedir.