Dosya olarak kaydet: PDF - WORD
Görüntüleme Ayarları:
Salt metin olarak göster (Kelime işlemcilere uygun görünüm)

Metnin ilk hali

Bu doküman Resmi Gazete dışında bir kaynakta yayınlanmıştır. Konsolide metin çalışmaları ilgili kaynak güncellendikçe sağlanabilmektedir.

Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Standart, Profesyonel veya Profesyonel + pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.


T.C. ADIYAMAN VALİLİĞİ

Defterdarlık Gelir Müdürlüğü

Sayı : 88409335-010.01[ÖZELGE]-7942 24.09.2018

Konu : Damga Vergisi

İlgide kayıtlı özelge talep formu ve eklerinin incelenmesinden, TPAO Adıyaman Bölge Müdürlüğünüz tarafından üretim faaliyetleri kapsamında Adıyaman Sarıl Petrol Boru Hattı yapıldığı, yapılan hattın Adıyaman Orman İşletme Müdürlüğünün sorumluluk sahasında bulunduğu, söz konusu boru hattının geçiş güzergahı 49 yıllığına Kesin İzin Taahhüt Senedi ile Bölge Müdürlüğünüze verildiği ve arazi izin bedelinin ödendiği, ancak ilgili Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Bölge Müdürlüğünüze yazılan üst yazıda damga vergisinin de yatırılması talep edildiğinden, bahsi geçen Kesin İzin Taahhüt Senedinin 488 sayılı Damga Vergisi Kanununa ekli (2) sayılı tablonun IV/42 fıkrası uyarınca damga vergisinden istisna olup olmadığı hususunda Başkanlığımız görüşünün talep edildiği anlaşılmaktadır.