Dosya olarak kaydet: PDF - WORD
Görüntüleme Ayarları:
Salt metin olarak göster (Kelime işlemcilere uygun görünüm)

Metnin ilk hali

Bu doküman Resmi Gazete dışında bir kaynakta yayınlanmıştır. Konsolide metin çalışmaları ilgili kaynak güncellendikçe sağlanabilmektedir.

Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Standart, Profesyonel veya Profesyonel + pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.


T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI

Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı

Gelir Kanunları Gelir Vergileri Grup Müdürlüğü

Sayı : 90792880-155.01.03.01[738]-E.331549 30.09.2019

Konu : Kat Karşılığı ve Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımında ihale kararı damga vergisi

İlgide kayıtlı özelge talep formunuz ve eklerinin incelenmesinden, 6107 sayılı İller Bankası Anonim Şirketi Hakkında Kanun kapsamında faaliyet gösteren Bankanız tarafından … A.Ş.-… San ve Tic. Ortak Girişimine …/… ihale kayıt numarası ile ihale edilen "… İli … İlçesi … Mahallesi … Pafta … Parsel, … Pafta …, …, …, … Parsellerin Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi"ne ait ihale kararında, Arsa Satışı Karşılığı Satış Toplam Gelirinin … TL, Arsa Satışı Karşılığı Asgari Banka Payı Toplam Gelirinin ise Arsa Satışı Karşılığı Satış Toplam Gelirinin %23'ünün karşılığı olan … TL olarak belirlendiği belirtilerek söz konusu ihale kararına ait damga vergisinin hangi bedel üzerinden hesaplanacağı hususunda görüş talep edildiği anlaşılmaktadır.