Dosya olarak kaydet: PDF - WORD
Görüntüleme Ayarları:
Salt metin olarak göster (Kelime işlemcilere uygun görünüm)

Metnin ilk hali

Bu doküman Resmi Gazete dışında bir kaynakta yayınlanmıştır. Konsolide metin çalışmaları ilgili kaynak güncellendikçe sağlanabilmektedir.

Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Standart, Profesyonel veya Profesyonel + pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.


T.C. HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI

Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı

Gelir Kanunları Gelir Vergileri Grup Müdürlüğü

Konu: 7186 Sayılı Kanun ile Bankacılık Kanununa Eklenen Geçici 32’nci Maddesi Kapsamındaki İstisna

İlgide kayıtlı özelge talep formunuz ve eklerinin incelenmesinden, ... Bank A.Ş.'nin genel kredi sözleşmesi kapsamında kullandırdığı kredilerden, borçlu ... Hastanesi Sanayi ve Ticaret A.Ş., ... Hizmetleri San. ve Tic. A.Ş., ... Tic. A.Ş., ... A.Ş., ... İnş.San. ve Tic. A.Ş. ve müteselsil kefil olarak borçlu …'ndan olan alacağının, ... . Noterliğinin ... 2020 tarihli ve ... yevmiye sayılı "devir sözleşmesi" ile Bankanız şubesi adına temlik alındığı ve temlik alınan bu alacağa ilişkin Bankanızın da yer aldığı alacaklı bankalar ile söz konusu borçlular arasında 21/2/2020 tarihinde "Finansal Yeniden Yapılandırma Sözleşmesi" akdedildiği, "devir sözleşmesi" kapsamında temlik alınan alacağın teminatı niteliğinde Bankanız adına ticari işletme rehni yapılacağından bahisle, 7186 sayılı Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun 17 nci maddesi ile 5411 sayılı Bankacılık Kanununa eklenen geçici 32 nci madde uyarınca söz konusu "devir sözleşmesi" ile kredi teminatı olarak alınan ticari işletme rehninin Bankanıza devrine yönelik olarak düzenlenen kağıtların damga vergisinden istisna olup olmadığı hususunda görüş talep edildiği anlaşılmaktadır.