Dosya olarak kaydet: PDF - WORD
Görüntüleme Ayarları:
Salt metin olarak göster (Kelime işlemcilere uygun görünüm)

Metnin ilk hali

Bu doküman Resmi Gazete dışında bir kaynakta yayınlanmıştır. Konsolide metin çalışmaları ilgili kaynak güncellendikçe sağlanabilmektedir.

Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Standart, Profesyonel veya Profesyonel + pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.


GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI

KOCAELİ VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI

Mükellef Hizmetleri Grup Müdürlüğü

Konu: Liman inşaatı için diğer firmalardan alınan proje dizaynı ve gözetim-denetim hizmetlerinin KDVK'nun 13/e maddesi kapsamında istisna olup olmadığı

İlgide kayıtlı özelge talebiniz ile, firmanızın her türlü ulusal ve uluslararası liman işletmeciliği yapmak ve bununla ilgili hizmetler sunmak faaliyeti ile iştigal ettiği, İlimiz Körfez İlçesi Yarımca Mevkiinde bulunan ve inşaatı henüz tamamlanmayan limanınız için KDV Kanununun 13/e maddesi kapsamında daha önceden bağlı bulunduğunuz … Vergi Dairesi Müdürlüğünden aldığınız … tarih ve … sayılı istisna belgenizin bulunduğu, şirketinizin söz konusu liman inşaatının tamamlanması için … İnşaat A.Ş. ile anlaştığı, ayrıca konusunda uzman bazı firmalardan proje dizaynı hizmetleri (liman inşaatı için proje çizimi) ile gözetim ve denetim hizmetleri (liman inşaatının projeye uygun gerçekleştirilip gerçekleştirilmediğinin denetlenmesi) aldığı belirtilerek, alınan bu hizmetlerin KDV Kanununun 13/e maddesi kapsamında istisna olup olmadığı hususunda Başkanlığımızdan bilgi istenilmektedir.