Dosya olarak kaydet: PDF - WORD
Görüntüleme Ayarları:
Salt metin olarak göster (Kelime işlemcilere uygun görünüm)

Metnin ilk hali

Bu doküman Resmi Gazete dışında bir kaynakta yayınlanmıştır. Konsolide metin çalışmaları ilgili kaynak güncellendikçe sağlanabilmektedir.

Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Standart, Profesyonel veya Profesyonel + pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.


GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI

SAMSUN VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI

Mükellef Hizmetleri Grup Müdürlüğü

Konu: Alınan Hibe Desteğinin Vergilendirilmesi

İlgide kayıtlı özelge talep formu ve eklerinin incelenmesinden, …. Serbest Bölgesinde ... imalatı faaliyetinde bulunduğunuz, faaliyet ruhsatında yazılı konulardaki kazançlarınızın yürürlükte bulunan mevzuat hükümleri uyarınca kurumlar vergisinden istisna olduğu, şirketinizin ana faaliyeti ile ilgili imalat işlerinde kullanılmak üzere 20.. yılında … TL ilave makine teçhizat yatırımı yaptığı ve bu yatırım için hazırlanan proje dosyası karşılığında … da kurulu bulunan …. Kalkınma Ajansından … TL tutarında hibe desteği aldığı, alınan hibe desteğinin 176 sıra nolu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği hükümleri dahilinde gelir hesaplarına kaydedilmeden, yapılan makine teçhizat yatırımının maliyetinden düşülerek kalan aktif değer üzerinden amortisman uygulamasının mümkün olup olmayacağı, bunun mümkün olmaması ve hibe desteğinin gelir yazılmasının söz konusu olması durumunda yapılan makine teçhizat yatırımı amortismanı tutarından yatırım için kalkınma ajansından alınan hibe tutarı oranına isabet eden amortisman tutarının gelir tutarından indiriminin mümkün olup olmayacağı, hibe desteği alımı ile ilgili proje hazırlanmasında alınan danışmanlık desteği ile ilgili bedelin makine teçhizat yatırımının maliyetine mi eklenmesi veya doğrudan beyan edilecek gelirden indirim imkanının olup olmayacağı hususlarında Başkanlığımızdan görüş talep edildiği anlaşılmıştır.