Dosya olarak kaydet: PDF - WORD
Görüntüleme Ayarları:
Salt metin olarak göster (Kelime işlemcilere uygun görünüm)

Metnin ilk hali

Bu doküman Resmi Gazete dışında bir kaynakta yayınlanmıştır. Konsolide metin çalışmaları ilgili kaynak güncellendikçe sağlanabilmektedir.

Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Standart, Profesyonel veya Profesyonel + pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.


T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI

İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı

Gelir Kanunları Diğer Vergiler Grup Müdürlüğü

Konu: Finansal Yeniden Yapılandırma Sözleşmesine istinaden düzenlenen Vefa Sözleşmesi kapsamında taşınmaz devri

İlgi: 02.02.2024 tarih 590986 sayılı özelge talep formu.

İlgide kayıtlı özelge talep formunun incelenmesinden, ödenmeyen kredilere ilişkin olarak 5411 sayılı Bankacılık Kanununun geçici 32 nci maddesine göre 23/1/2020 tarihinde alacaklılar … A.Ş., …Bank A.Ş., … Finansal Kiralama A.Ş., … Bankası A.Ş., … Bankası A.Ş., …Kiralama A.Ş., … T.A.Ş., … Finansal Kiralama A.Ş., … Bankası T.A.O., … Bankası A.Ş., … Bankası A.Ş., … Finansal Kiralama A.Ş., … Bankası A.Ş., … Türk A.Ş., … Bank A.Ş., … Finansal Kiralama A.Ş. ile borçlular … A.Ş., … A.Ş., … Ticaret A.Ş. arasında "Finansal Yeniden Yapılandırma Sözleşmesi" imzalandığı, sözleşmenin ilave teminatlar maddesi gereği şirketiniz ile … A.Ş. arasında … tarihinde imzalanan "Geri Alım (Vefa) Hakkı Sözleşmesi" kapsamında … İlçesi, … Mahallesi, … ada, … parsel sayılı taşınmazın … tarih ve … yevmiye numaralı işlemle vefa hakkı tesis edilmek suretiyle teminat olarak … A.Ş.'ye devredildiği belirtilerek, söz konusu taşınmazın … A.Ş. tarafından şirketinize devrine ilişkin olarak tapuda yapılacak işlemin 5411 sayılı Kanunun geçici 32 nci maddesi kapsamında tapu harcından istisna olup olmadığı hususunda görüş talep edildiği anlaşılmıştır.