Dosya olarak kaydet: PDF - WORD
Görüntüleme Ayarları:
Salt metin olarak göster (Kelime işlemcilere uygun görünüm)

Metnin ilk hali

Bu doküman Resmi Gazete dışında bir kaynakta yayınlanmıştır. Konsolide metin çalışmaları ilgili kaynak güncellendikçe sağlanabilmektedir.

Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Standart, Profesyonel veya Profesyonel + pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.


T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI

İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı

Gelir Kanunları Diğer Vergiler Grup Müdürlüğü

Konu: Elektrik üretim lisans harcı

İlgi: 06/05/2019 tarih 1513874 sayılı özelge talep formu.

İlgide kayıtlı özelge talep formunuzun incelenmesinden, Rize İli sınırları içinde faaliyet geçen … Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali ile ilgili olarak şirketiniz ile DSİ Genel Müdürlüğü Etüt ve Plan Dairesi Başkanlığı arasında 31/07/2006 tarihli "… Regülatörü ve Hidroelektrik Enerji Üretim Tesisinin Su Kullanımı Hakkı ve İşletme Esaslarına İlişkin Anlaşma"sı yapıldığı ve bu anlaşmaya istinaden her yıl DSİ'ye "Havza Hidrolojik Gözlem Değerlendirme ve Kontrol Hizmet Bedeli" adı altında ödeme yapıldığı belirtilerek, 492 sayılı Harçlar Kanununa bağlı (8) sayılı tarifenin "XV-Elektrik üretimi lisans harçları" başlıklı bölümü gereğince elektrik üretimi lisans harcı ödeyip ödemeyeceğiniz hususunda Başkanlığımız görüşünün talep edildiği anlaşılmıştır.