Dosya olarak kaydet: PDF - WORD
Görüntüleme Ayarları:
Salt metin olarak göster (Kelime işlemcilere uygun görünüm)

Metnin ilk hali

Bu doküman Resmi Gazete dışında bir kaynakta yayınlanmıştır. Konsolide metin çalışmaları ilgili kaynak güncellendikçe sağlanabilmektedir.

Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Standart, Profesyonel veya Profesyonel + pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.


T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI

İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı

(Gelir Kanunları Diğer Vergiler Grup Müdürlüğü)

Konu: 7186 sayılı Kanun ile Bankacılık Kanununa eklenen Geçiçi 32 nci maddesi kapsamındaki istisna hk.

İlgi: 11/3/2020 tarihli ve 963698 sayılı yazınız.

İlgide kayıtlı yazınız ekinde yer alan özelge talep formunun incelenmesinden, … A.Ş. ile borçlu firma (… Gayrimenkul Turizm Yatırım Sanayi ve Ticaret A.Ş.) arasında 3/10/2019 tarihinde "Finansal Yeniden Yapılandırma Sözleşmesi" akdedildiği, söz konusu sözleşme kapsamında ipoteğin paraya çevrilmesi yolu ile takipte satışı yapılan, alacağa mahsuben alacaklı … Bank A.Ş.'ye ihale edilen ve ihaleleri kesinleşen … İlçesi, … Merkez Mahallesi, … ada, … parsel sayılı taşınmaz üzerinde bulunan muhtelif bağımsız bölümlerin tescil işlemlerine başlanacağı belirtilerek, 7186 sayılı Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun 17 nci maddesi ile Bankacılık Kanununa eklenen geçici 32 nci madde uyarınca söz konusu işlemlerin icra tahsil ve cezaevi harcından istisna olup olmadığı hususunda görüş talep edildiği anlaşılmaktadır.