Dosya olarak kaydet: PDF - WORD
Görüntüleme Ayarları:
Salt metin olarak göster (Kelime işlemcilere uygun görünüm)

Metnin ilk hali

Bu doküman Resmi Gazete dışında bir kaynakta yayınlanmıştır. Konsolide metin çalışmaları ilgili kaynak güncellendikçe sağlanabilmektedir.

Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Standart, Profesyonel veya Profesyonel + pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.


T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI

İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı

Gelir Kanunları Diğer Vergiler Grup Müdürlüğü

Sayı : 97895701-155[2018/260]-E.579825 17.07.2019

Konu : Çalışma prensipleri çerçeve sözleşmesinin damga vergisine tabi olup olmadığı

İlgi (b)'de kayıtlı özelge talep formu ve eklerinin incelenmesinden; müşterilerinize verilen sigorta ve reasürans brokerliği hizmetine ilişkin olarak şirketiniz ile … Tic. ve San. A.Ş. arasında Çalışma Prensipleri Çerçeve Sözleşmesi imzalandığı, sözleşmenin (7.2.) maddesinde müşterilerin hizmetlerinizden kaynaklanan zararını karşılama konusundaki sorumluluğunun toplamda … USD tutarla sınırlandığı, söz konusu ana sözleşme kapsamındaki sorumlulukların ihlalinden doğacak olan cezai şart durumunun tek başına sözleşmenin konusu olmaması ve sözleşmenin esas mahiyetinde olan işlemden kaynaklanan zararların müşteriye ödenmesine ilişkin yükümlülükleri ile ilgili olması sebebiyle damga vergisine tabi olup olmayacağı hakkında Başkanlığımızdan bilgi istenildiği anlaşılmaktadır.