Dosya olarak kaydet: PDF - WORD
Görüntüleme Ayarları:
Salt metin olarak göster (Kelime işlemcilere uygun görünüm)

Metnin ilk hali

Bu doküman Resmi Gazete dışında bir kaynakta yayınlanmıştır. Konsolide metin çalışmaları ilgili kaynak güncellendikçe sağlanabilmektedir.

Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Standart, Profesyonel veya Profesyonel + pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.


T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI

İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı

Gelir Kanunları Diğer Vergiler Grup Müdürlüğü

Sayı: 97895701-155[2019/55]-E.380484 07/05/2019

Konu: Kısmi bölünme sonucu yeni şirkete devrolunan kredi sözleşmesinin damga vergisine tabi olup olmadığı

İlgi (a)'da kayıtlı özelge talep formunuzun incelenmesinden, Türkiye Kalkınma Bankası A.Ş. ile grup şirketiniz olan … San. ve Tic. A.Ş. arasında Ankara 9. Noterliğinde …/2015 tarihli ve … yevmiye numaralı "Kredi Genel Sözleşmesi" ve eki "Kredi Özel Sözleşmesi"nin düzenlendiği, ayrıca …/2016 tarihinde taraflar arasında "Tadil Sözleşme" başlıklı kağıdın düzenlendiği, sözleşme hükümleri devam ederken … San. ve Tic. A.Ş.'nin Türk Ticaret Kanunu hükümleri doğrultusunda kısmi bölünme yoluna gittiği ve bunun sonucu … İşletme ve Yönetim A.Ş.'nin kurulduğu, bahsi geçen Kredi Genel Sözleşmesi ve eki sözleşmenin kısmi bölünme sonucu yeni kurulan şirketinize devredileceği, bu amaçla imzalanan "Sözleşmenin ve Borcun Devri Mukavelesi" başlıklı kağıdın damga vergisine tabi tutulup tutulmayacağı hakkında görüş talep edildiği anlaşılmış, ilgi (c) ve (d)'de kayıtlı dilekçeleriniz ile başvuruya konu sözleşme ve ek belgeler Başkanlığımıza ibraz edilmiştir.