Yazıların incelenmesinden anlaşıldığına göre; İliniz Küçükyalı Vergi Dairesi Müdürlüğü mükelleflerinden ................ .............. kira ödemesini eksik gösteren kira kontratını vergi dairesine ibraz ederek stopaj gelir vergisinin eksik tahakkuk etmesine neden olmuştur. Kiralanan yerin mal sahipleri tarafından hakkında açılan kamu davası gereğince söz konusu fiilin 213 sayılı Vergi Usul Kanununun 359 uncu maddesi kapsamında suç teşkil edip etmediği hususunda defterdarlık mütalaasına ihtiyaç duyulmuş, defterdarlığınızca da tereddüte düşülerek konu Bakanlığımıza intikal ettirilmiştir.
Bu doküman Resmi Gazete dışında bir kaynakta yayınlanmıştır. Konsolide metin çalışmaları ilgili kaynak güncellendikçe sağlanabilmektedir.
Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Standart, Profesyonel veya Profesyonel + pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.
T.C. MALİYE BAKANLIĞI
Gelirler Genel Müdürlüğü
SAYI: B.07.0.GEL.0.30/3032-359-96/30024
..................... VALİLİĞİ
(Defterdarlık: Usul Gelir Müdürlüğüne)
İLGİ : ..................... tarih ve ..................... sayılı yazınız.
İlgide kayıtlı yazınız ve ekleri incelenmiştir.