Dosya olarak kaydet: PDF - WORD
Görüntüleme Ayarları:
Salt metin olarak göster (Kelime işlemcilere uygun görünüm)

Metnin ilk hali

LEXI size zaman kazandırır. Sonuç analizi, doküman asistanı ve araştırma modlarıyla LEXPERA içeriğine erişiminizi kolaylaştırır.
Bu doküman Resmi Gazete dışında bir kaynakta yayınlanmıştır. Konsolide metin çalışmaları ilgili kaynak güncellendikçe sağlanabilmektedir.

Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Standart, Profesyonel veya Profesyonel + pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.

T.C.

MALİYE BAKANLIĞI

Gelirler Genel Müdürlüğü

SAYI: B.07.0.GEL.0.32/3223-2436/29008

KONU: Karşıt inceleme hak.

İSTANBUL VALİLİĞİ

(Defterdarlık: Katma Değer Vergisi Gelir Müdürlüğüne)

İLGİ : 16/3/2001 tarih ve 2079 sayılı yazınız.

İlgide belirtilen yazıda; .........................................................'nın bir yabancı firmadan KDV'lerini ödeyerek ithal ettiği malları evsafa uygun olmadığı gerekçesiyle iade etmek istediği ancak yabancı firmanın isteği üzerine malın iade olarak değil, ihracat prosedürü içinde kendisine gönderildiği, bu işlem nedeniyle düzenlenen YMM Tasdik Raporunda ihracatın bünyesine giren vergilerin sadece ithalde ödenen tutarlardan oluştuğu gerekçesiyle ihracatla ilgisi olmayan döneme ilişkin olaylar için karşıt inceleme yapılmadığı ve rapora en az 10 adet tutanak eklenmediği belirtilerek bu uygulamanın mevzuata uygun olup olmadığı sorulmaktadır.