Dosya olarak kaydet: PDF - WORD
Görüntüleme Ayarları:
Salt metin olarak göster (Kelime işlemcilere uygun görünüm)

Metnin ilk hali

LEXI size zaman kazandırır. Sonuç analizi, doküman asistanı ve araştırma modlarıyla LEXPERA içeriğine erişiminizi kolaylaştırır.
Bu doküman Resmi Gazete dışında bir kaynakta yayınlanmıştır. Konsolide metin çalışmaları ilgili kaynak güncellendikçe sağlanabilmektedir.

Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Standart, Profesyonel veya Profesyonel + pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.

Yazınız ve ekleri incelendi.

Bilindiği gibi, Katma Değer Vergisi Mükelleflerinin Ödeme Kaydedici Cihazları Kullanmaları Mecburiyeti Hakkında 3100 sayılı Kanunda geçen ödeme kaydedici cihazların Bakanlığımızca onaylanan özelliklerine uygun bir şekilde kullanılmaları gerekmektedir.

Bu nedenle, İliniz mükelleflerinden ..... Limited Şirketinin, Bakanlığımızca onaylı teknik ve fonksiyonel özellikleri itibariyle (jenaratör, akü vb. gibi) enerji kaynaklarıyla da çalışmaya elverişli olan ödeme kaydedici cihazları, taşıt araçlarında (cihazın mühürü sökülmeden ve içerisine müdahale edilmeden) aküye bağlayarak kullanmaları mümkün bulunmaktadır. Akü ile çalıştırılmaya uygun olmayan ödeme kaydedici cihazlar için ise bu cihazı üreten veya ithal eden kuruluş tarafından Bakanlığımıza müracaatla izin alınması gerekmektedir.