Bilindiği gibi, 02.01.2004 tarihinde yürürlüğe giren 5035 sayılı Kanunun 11. maddesi ile Katma Değer Vergisi Kanunu'na Geçici 20. madde eklenerek 4691 sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu'na göre teknoloji geliştirme bölgesinde faaliyette bulunan girişimcilerin kazançlarının, gelir veya kurumlar vergisinden istisna bulunduğu süre içinde münhasıran bu bölgelerde ürettikleri ve sistem yönetimi, veri yönetimi, iş uygulamaları, sektörel, internet, mobil ve askeri komuta kontrol uygulama yazılımı şeklindeki teslim ve hizmetlerinin katma değer vergisinden müstesna olduğu hüküm altına alınmıştır.
Bu doküman Resmi Gazete dışında bir kaynakta yayınlanmıştır. Konsolide metin çalışmaları ilgili kaynak güncellendikçe sağlanabilmektedir.
Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Standart, Profesyonel veya Profesyonel + pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.
T.C. MALİYE BAKANLIĞI
Gelirler Genel Müdürlüğü
SAYI: B.07.0.GEL0.55/5529- 714/51938
İLGİ: 12.03.2004 tarih ve 77334 sayılı dilekçeniz.
Bakanlığımıza vermiş olduğunuz ilgide kayıtlı dilekçede, ........... ' te ar-ge faaliyetlerine dayalı yazılım (Hastane Bilgi Yönetim Sistemi, Hasta Takip, Eczane, Muhasebe, Bilgi İşlem Yönetimi vs. için) üretip satan şirketinizin bu tür faaliyetlerden elde ettiği kazançlarının kurumlar vergisinden istisna olduğu takdirde, söz konusu teslimlerin, 5035 sayılı Kanunun 11. maddesi ile Katma Değer Vergisi Kanunu' na eklenen Geçici 20. madde kapsamında, katma değer vergisinden de istisna olup olmayacağı konusunda Bakanlığımız görüşü sorulmaktadır.