Katma Değer Vergisi Kanununun 9. maddesi ile vergi alacağının emniyet altına alınması amacıyla vergiye tabi işlemlere taraf olanları, vergi alacağının ödenmesinden sorumlu tutma konusunda Bakanlığımıza yetki verilmiştir.
Bu doküman Resmi Gazete dışında bir kaynakta yayınlanmıştır. Konsolide metin çalışmaları ilgili kaynak güncellendikçe sağlanabilmektedir.
Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Standart, Profesyonel veya Profesyonel + pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.
T.C. MALİYE BAKANLIĞI
Gelir idaresi Başkanlığı
Sayı : B.07.1.GİB.0.01.55/5509-383
................... BAKANLIĞI MERKEZ SAYMANLIK MÜDÜRLÜĞÜNE
İlgi: .................... tarih ve ................ sayılı yazınız.
İlgide kayıtlı yazınızla, Bakanlığınız ........... Daire Başkanlığınca düzenlenen Çevre ve Kanser Sempozyumu için yaptırılan İngilizce-Türkçe video kaseti deşifre ve çeviri işini gerçekleştiren şirkete yapılan ödemeler üzerinden hesaplanan katma değer vergisinin tevkifata tabi olup olmadığı hususunda Başkanlığımız görüşünün bildirilmesi istenilmiştir.