Bilindiği üzere, 7338 sayılı Veraset ve İntikal Vergisi Kanununun 3 üncü maddesinin (b) bendinde, "Bu maddenin (a) fıkrasında sayılanlar dışında kalan hükmi şahıslara ait olup, umumun istifadesi için ilim, araştırma, kültür, sanat, sıhhat, eğitim, din, hayır, imar, spor gibi maksatlarla kurulan teşekküllerin veraset ve intikal vergisinden muaftır." hükmüne yer verilmiştir.
Bu doküman Resmi Gazete dışında bir kaynakta yayınlanmıştır. Konsolide metin çalışmaları ilgili kaynak güncellendikçe sağlanabilmektedir.
Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Standart, Profesyonel veya Profesyonel + pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.
T.C. MALİYE BAKANLIĞI
Gelir İdaresi Başkanlığı
SAYI: B.07.1.GİB.0.02.60/6000-2520
....................... VALİLİĞİNE
(Defterdarlık: ................. Müdürlüğü)
İlgi..................... tarih ve .................. sayılı yazınız.
İlgide kayıtlı yazınızda, İliniz .............. İlçesi .......... 1768 parselde kayıtlı taşınmazın tamamının 14/02/1991 tarihinde ............. tarafından .............Eğitim ve Kültür Vakfına hibe edildiği ancak, vakfın tüzel kişiliğinin mahkeme kararı ile sona erdiği belirtilerek, Vakfın tüm borç ve alacaklarının Vakıflar Genel Müdürlüğüne devredilmesi dolayısıyla hibe edilen gayrimenkulün veraset ve intikal vergisinden muaf tutulup tutulmayacağı, vergiye tabi tutulacak ise vergi muafiyetinden kimin yararlanacağı hususunda Başkanlığımız görüşünün sorulduğu anlaşılmaktadır.