Dosya olarak kaydet: PDF - WORD
Görüntüleme Ayarları:
Salt metin olarak göster (Kelime işlemcilere uygun görünüm)

Metnin ilk hali

Bu doküman Resmi Gazete dışında bir kaynakta yayınlanmıştır. Konsolide metin çalışmaları ilgili kaynak güncellendikçe sağlanabilmektedir.

Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Standart, Profesyonel veya Profesyonel + pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.

T.C. MALİYE BAKANLIĞI

Gelir İdaresi Başkanlığı

Gelir Yönetimi Daire Başkanlığı

SAYI: B .07.1.GİB.0.55/5529 - 734 

ISPARTA VALİLİĞİNE

(Defterdarlık: Gelir Müdürlüğü)

İLGİ: 07.02.2005 tarih ve B.07.4.DEF.032.10/2005-08-870 sayılı yazınız.

İlgide kayıtlı yazınızdan, Defterdarlığınız ............. Vergi Dairesi Müdürlüğü mükelleflerinden .................. Ltd. Şti.'nin tarafından verilen eğitim hizmeti karşılığı yapılan ödemelerde yazar kasa fişi düzenlendiğinden bahisle katma değer vergisi oranlarının belirlendiği 2002/4480 sayılı Bakanlar kurulu Kararı Eki Karar kapsamındaki (II) sayılı listenin (B) bölümünün 2004/8301 sayılı Kararname ile değişik 4. sırasında, Üniversite ve yüksekokullar ile 625 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu, 2828 sayılı Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Kanunu ve 573 sayılı Özel Eğitim Hakkında Kanun Hükmünde Kararname kapsamında verilen eğitim ve öğretim hizmetlerinde katma değer vergisi oranının %8 olarak tespit edilmesi üzerine peşin tahsil edilen eğitim hizmetlerinde 01.01.2005 tarihinden sonra ifa edilen kısma ilişkin on puanlık katma değer vergisi farkının iade edilebilmesi için adi geçen şirket tarafından düzenlenen yazar kasa fişlerinin 23 Seri No.lu Katma Değer Vergisi Sirkülerinde belirtilen fatura gibi kabul edilip iade işleminin yapılıp yapılamayacağı hususunda Bakanlığımız görüşünün istenildiği anlaşılmıştır.