1319 sayılı Emlak Vergisi Kanununun 3 ve 13 üncü maddelerinde, bina ve arazi vergisini bina ve arazinin malikinin, varsa intifa hakkı sahibinin, her ikisi de yoksa bina ve araziye malik gibi tasarruf edenlerin ödeyeceği hükme bağlanmıştır. Kanunun 33/6 ncı maddesinde bir bina veya arazinin taksim veya ifraz edilmesi veya mükellefinin değişmesi vergi değerini tadil eden sebep sayılmış; 9/ a ve 19/a maddelerinde de bina ve arazi vergisi mükellefiyetinin bu Kanunun 33 üncü maddesinin (1) ila (7) numaralı fıkralarında yazılı vergi değerini tadil eden sebeplerin doğması halinde, bu değişikliklerin vuku bulduğu tarihi takibeden bütçe yılından itibaren başlayacağı belirtilmiştir.
Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Standart, Profesyonel veya Profesyonel + pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.
T.C. MALİYE BAKANLIĞI
Gelir İdaresi Başkanlığı
Sayı: B.07.1.GİB.0.66/6685-5255
Konu: 58025
AKYURT BELEDİYE BAŞKANLIĞINA
ANKARA
İlgi: 02/06/2008 tarihli ve M.06.6.AKY.0.12/1649 sayılı yazınız.
İlgide kayıtlı yazınızda; Belediyenize 57.899,92 YTL emlak vergisi borcu bulunan ....... Yapı San. Tic. ve A.Ş.'nin ilçeniz ....... Mahallesi ....... parselde kayıtlı taşınmazının 22/05/2008 tarihinde alacağına mahsuben Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonuna satıldığı, Fon tarafından açılan dava neticesinde Akyurt İcra Hukuk Mahkemesince, Bankalar Kanununun 14/5-c maddesine göre borçlu tarafından ödenmesi gereken tahsil harcı, her türlü vergi, resim, harç ve masraflardan Fonun ayrık tutulduğu yönünde verilen karar gereğince ......... Yapı San. Tic. ve A.Ş.'nin emlak vergisi borçlarının ödenmediği belirtilmekte ve Şirketin, Fonun satın aldığı tarihten önceki emlak vergisi borçlarının ödenmesinde bir muafiyetin olup olmadığının bildirilmesi istenilmektedir.