Dosya olarak kaydet: PDF - WORD
Görüntüleme Ayarları:
Salt metin olarak göster (Kelime işlemcilere uygun görünüm)

Metnin ilk hali

Bu doküman Resmi Gazete dışında bir kaynakta yayınlanmıştır. Konsolide metin çalışmaları ilgili kaynak güncellendikçe sağlanabilmektedir.

Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Standart, Profesyonel veya Profesyonel + pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.

T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI

ANKARA VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI

(Mükellef Hizmetleri Usul Grup Müdürlüğü)

Sayı: B.07.1.GİB.4.06.18.02-323100-8290-329

Konu: Ökc. fişinde satılan malların cinsleri ve vergi oranlarının tek tek yer alması gerektiği hk.

İlgi dilekçenizde; ...Vergi Dairesi Müdürlüğünün ... vergi numaralı mükellefi olduğunuz, Tofaş ve Fiat grubuna ait taşıtların yedek parçalarının satışı işiyle uğraştığınız, bu kapsamda değişik güçteki akü ve yine değişik miktar ve cinsteki motor yağlarını toptan alarak, ağırlıklı olarak tüketicilere perakende olarak sattığınız, satışlarınız karşılığında düzenlenen faturalarda malın tek tek cins ve miktarının yazıldığı, işyerinizde kullanılan ödeme kaydedici cihazın bölüm tuşlarının yedek parça, akü ve yağ olarak ayarlatıldığı, işlerin yoğun olduğu zamanlarda satış elemanları tarafından, yedek parça satışında akü veya yağ tuşuna, akü ve yağ satışında da yedek parça tuşuna sehven basılarak fiş düzenlendiği, yıl sonunda yapılan fiili envanterde mevcut tüm yedek parça, akü ve yağların miktarlarının ayrı ayrı ve cinslerine göre tespit edilerek envanter defterine yazıldığı belirtilerek, akü ve motor yağının, çok çeşitli cinslerden oluşması, aracın bir yedek parçası niteliğinde bulunması ve ikisinin de katma değer vergisi oranının %18 olması nedeniyle, perakende olarak yedek parça, akü ve yağ satışlarınızda ödeme kaydedici cihazda tek tuş olarak yedek parça tuşunun kullanılıp kullanılamayacağı hususunda Başkanlığımız görüşü talep edilmektedir.