Dosya olarak kaydet: PDF - WORD
Görüntüleme Ayarları:
Salt metin olarak göster (Kelime işlemcilere uygun görünüm)

Metnin ilk hali

LEXI size zaman kazandırır. Sonuç analizi, doküman asistanı ve araştırma modlarıyla LEXPERA içeriğine erişiminizi kolaylaştırır.
Bu doküman Resmi Gazete dışında bir kaynakta yayınlanmıştır. Konsolide metin çalışmaları ilgili kaynak güncellendikçe sağlanabilmektedir.

Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Standart, Profesyonel veya Profesyonel + pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.

T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI

İSTANBUL VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI

(Mükellef Hizmetleri Gelir Vergileri Grup Müdürlüğü)

Sayı: B.07.1.GİB.4.34.16.01-GVK 94-1152

Konu: Ürün tanıtımı yapanlara yapılacak ödemeler üzerinden vergi tevkifatı yapılıp yapılmayacağı

İlgide kayıtlı özelge talep formunuzda, firmanızın İngiltere'den ithal ettiği ürünlerin nihai tüketicilere olan satışını, ev hanımı ve üniversite öğrencisi gibi şahıslara ürünlerinizin tanıtımını yaptırmak sureti ile gerçekleştirdiğinizi, bu şahısların görevi nihai tüketicilere ürünlerinizi tanıtmak ve tavsiye etmek olduğu, ürünlerinizin satışını yapmadıkları, firmanızın ilgili şahıslar ile herhangi bir işçi-işveren ilişkisi içinde olmadığı, bu şahıslara, verdikleri ürün tanıtım hizmeti karşılığında ödeme yapıldığını belirterek söz konusu şahısların esnaf muaflığından yararlanıp yararlanamayacağı, yapılan ödemeler üzerinden tevkifat yapılıp yapılmayacağı ile yapılan ödemelerin belgelendirilmesi hususunda Başkanlığımızın görüşlerini talep etmektesiniz.