Dosya olarak kaydet: PDF - WORD
Görüntüleme Ayarları:
Salt metin olarak göster (Kelime işlemcilere uygun görünüm)

Metnin ilk hali

Bu doküman Resmi Gazete dışında bir kaynakta yayınlanmıştır. Konsolide metin çalışmaları ilgili kaynak güncellendikçe sağlanabilmektedir.

Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Standart, Profesyonel veya Profesyonel + pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.

T.C. GELİR İDARESİ   BAŞKANLIĞI

İSTANBUL VERGİ   DAİRESİ BAŞKANLIĞI

(Mükellef   Hizmetleri Gelir Vergileri Grup Müdürlüğü)

Sayı: 62030549-KVK 10-1285

19/08/2013

Konu: İmar düzenlemeleri yapılması karşılığında belediyeye yapılan arsa bağışının kvk ve kdv açısından değerlendirilmesi

İlgide kayıtlı özelge talep formu ve ek dilekçede, … Vergi Dairesi Müdürlüğünün … vergi kimlik numarasında kayıtlı olduğunuzu, Şirketiniz tarafından yapılan konut inşaatına ait bölgenin … Büyükşehir Belediye Meclisi ve … İlçe Belediye Meclisi tarafından alınan karar ile imar durumunun yeniden düzenlendiği, 3194 sayılı İmar Kanunu 18’inci maddesi kapsamında imar hakkı emsal transferi karşılığında yasal zorunlu bağış olarak yine ilçe sınırları içinde inşaat alanı dışında parselizasyon ve tevhid işlemleri yapılarak gerçek kişilerden katma değer vergisi ödenmeden alınan arsanın KDV Kanunu’nun 17’nci maddesinin ikinci fıkrası kapsamında … Belediyesine bağışlandığını, bağış neticesinde inşaat alanındaki imar düzenlemelerinin yapıldığını belirterek zorunluluk nedeniyle bağışlanan arsanın genel gider olarak indirim konusu yapılıp yapılamayacağı, KDV hesaplanmadan düzenlenen faturanın mevzuata uygun olup olmadığı hususunda bilgi talep edildiği anlaşılmakta olup konu hakkında Başkanlığımız görüşü aşağıda açıklanmıştır.