Dosya olarak kaydet: PDF - WORD
Görüntüleme Ayarları:
Salt metin olarak göster (Kelime işlemcilere uygun görünüm)

Metnin ilk hali

Bu doküman Resmi Gazete dışında bir kaynakta yayınlanmıştır. Konsolide metin çalışmaları ilgili kaynak güncellendikçe sağlanabilmektedir.

Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Standart, Profesyonel veya Profesyonel + pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.

T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI

 İSTANBUL VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI

Mükellef Hizmetleri Katma Değer Vergisi Grup Müdürlüğü

Sayı: 39044742-KDV.11-56753

Konu: Yurt dışında mukim şirkete verilen proje hizmetlerinde belge düzeni ve KDV istisnası

İlgide kayıtlı özelge talep formunda, Şirketiniz tarafından Cezayir'de mukim … fırmasına inşaat işlerinde çalışmak üzere işçi gönderdiğinizi, bu işçilerin çalışma belgesi, vize, sağlık sigortası, isteğe bağlı sigorta, stopaj ve maaş giderlerinin firmanızca ödendiği ancak bazı mimari, mekanik, statik projelerin Türkiye'de hazırlanıp Cezayir'de mukim şirkete gönderildiği belirtilerek, söz konusu giderlerin … firmasına yansıtılmasında ne şekilde fatura düzenleneceği ile bu işlemlerin KDV istisnası kapsamında değerlendirilip değerlendirilmeyeceği hususlarında Başkanlığımız görüşü talep edilmektedir.