Bilindiği üzere; 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 20'inci maddesinin 2/d bendinde; "Tescil edilmiş araçların her çeşit satış ve devirleri, satış ve devri yapılacak araçtan dolayı motorlu taşıtlar vergisi, gecikme faizi, gecikme zammı, vergi cezası ve trafik idari para cezası borcu bulunmadığının tespit edilmesi ve taşıt üzerinde satış ve/veya devri kısıtlayıcı herhangi bir tedbir veya kayıt bulunmaması halinde, araç sahibi adına düzenlenmiş tescil belgesi veya trafik tescil kayıtları esas alınarak noterler tarafından yapılır. Noterler tarafından yapılmayan her çeşit satış ve devirler geçersizdir..." hükmü yer almaktadır.
Bu doküman Resmi Gazete dışında bir kaynakta yayınlanmıştır. Konsolide metin çalışmaları ilgili kaynak güncellendikçe sağlanabilmektedir.
Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Standart, Profesyonel veya Profesyonel + pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.
T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI
İSTANBUL VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI
Mükellef Hizmetleri Usul Grup Müdürlüğü
Sayı: B.07.1.GİB.4.34.19.02-019.01-1568
Konu: Araç satışında belge düzeni.
İlgide kayıtlı özelge talep formunuzda .../2010 tarihinde ..... plakalı araç için noterde yeni düzenlemelerde alım satım işlemi yapıldığını, noterdeki memurun dikkatsizliği sonucu yanlış düzenlenen ilk araç alım sözleşmenizin geçersizliği nedeniyle yanlışlığın düzeltilmesi amacıyla .../2010 tarihinde yeniden satış alış işlemi yaptığınız belirtilerek, aynı araç için noterde gerçekleştirilen her alım satım işlemi dolayısıyla fatura düzenlenmesinin gerekip gerekmediği hususu sorulmaktadır.