Dosya olarak kaydet: PDF - WORD
Görüntüleme Ayarları:
Salt metin olarak göster (Kelime işlemcilere uygun görünüm)

Metnin ilk hali

LEXI size zaman kazandırır. Sonuç analizi, doküman asistanı ve araştırma modlarıyla LEXPERA içeriğine erişiminizi kolaylaştırır.
Bu doküman Resmi Gazete dışında bir kaynakta yayınlanmıştır. Konsolide metin çalışmaları ilgili kaynak güncellendikçe sağlanabilmektedir.

Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Standart, Profesyonel veya Profesyonel + pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.

T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI

KAYSERİ VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI

(Mükellef Hizmetleri Grup Müdürlüğü)

SayıB.07.1.GİB.4.38.15.01-KDV-20-904-13

28/01/2012

KonuBelediyenin başka bir belediyeden devir aldığı taşınmaz satışında KDV istisnası

İlgide kayıtlı özelge talep formunda, ... İli ... İlçesi ... Kasabası ... ada ...parselde kayıtlı bulunan gayrimenkulün 03.08.2010 tarihinde Melikgazi Belediyesince yapılan ihalede satın alındığı, söz konusu gayrimenkulün Hazine adına kayıtlı iken 2005 yılında TOKİ'ye, 11.03.2008 tarihinde ise TOKİ tarafından ... Belediyesine devrinin yapıldığı, Mimarsinan Belediyesinin nüfusunun azlığı nedeniyle kapatılmasından dolayı 29.05.2009 tarihinde ... Belediyesine devredildiği belirtilerek Katma Değer Vergisi Kanununun 17/4-r maddesi gereğince Belediye mülkiyetinde iki tam yıl süreyle bulunan söz konusu taşınmasızın satışı suretiyle gerçekleşen devir ve teslimin KDV'den istisna tutulup tutulmayacağı hususunda Başkanlığımız görüşü talep edilmektedir.