Dosya olarak kaydet: PDF - WORD
Görüntüleme Ayarları:
Salt metin olarak göster (Kelime işlemcilere uygun görünüm)

Metnin ilk hali

Bu doküman Resmi Gazete dışında bir kaynakta yayınlanmıştır. Konsolide metin çalışmaları ilgili kaynak güncellendikçe sağlanabilmektedir.

Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Standart, Profesyonel veya Profesyonel + pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.

T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI

KAYSERİ VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI

(Mükellef Hizmetleri Grup Müdürlüğü)

Sayı: B.07.1.GİB.4.38.15.02-ÖKC-21-166-39

Konu: Yanyana bitişik ve arasında duvar bulunan ayrı girişi olan ikinci işyeri için ökc kullanılması gerekip gerekmediği hk.

İlgide belirtilen özelge talep formu ile, ... Vergi Dairesinin ... vergi kimlik numaralı mükellefi olduğunuz, kapalı çarşıdaki işyerinizi büyütmek için bitişiğinizdeki dükkanı kiraladığınız ancak, Anıtlar Kurulunca aradaki duvarın yıkılması ve kapı açılmasına müsaade edilmediği, her iki işyerinde de müşterilere hizmet verildiği ve giriş kapılarının ayrı olduğu, tek bir tezgahla satış yapılan söz konusu işyerinin şube işyeri olarak değerlendirilmesi halinde ikinci bir yazarkasa kullanma zorunluluğunuz bulunup bulunmadığı hususunda görüş talep edilmiştir.