Dosya olarak kaydet: PDF - WORD
Görüntüleme Ayarları:
Salt metin olarak göster (Kelime işlemcilere uygun görünüm)

Metnin ilk hali

LEXI size zaman kazandırır. Sonuç analizi, doküman asistanı ve araştırma modlarıyla LEXPERA içeriğine erişiminizi kolaylaştırır.
Bu doküman Resmi Gazete dışında bir kaynakta yayınlanmıştır. Konsolide metin çalışmaları ilgili kaynak güncellendikçe sağlanabilmektedir.

Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Standart, Profesyonel veya Profesyonel + pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.

T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI

KONYA VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI

Mükellef Hizmetleri Gelir Grup Müdürlüğü

SayıB.07.1.GİB.4.42.16.02-KDV-2-2249-52

31/05/2012

Konuİkinci el araç alımında ödenen KDV nin indirimi hk.

İlgide kayıtlı özelge talep formunuzda; Bankaların ihale yolu ile satışa çıkardıkları araçların alımında noter satış senedinde yazılı bedel üzerinden iç yüzde ile katma değer vergisi hesaplanıp indirim konusu yapılıp yapılamayacağı ve araç filo kiralama şirketlerinden % 18 oranında KDV ödenerek satın alınan araçların satışında uygulanması gereken katma değer vergisi oranı hakkında bilgi verilmesi istenilmektedir.