Dosya olarak kaydet: PDF - WORD
Görüntüleme Ayarları:
Salt metin olarak göster (Kelime işlemcilere uygun görünüm)

Metnin ilk hali

LEXI size zaman kazandırır. Sonuç analizi, doküman asistanı ve araştırma modlarıyla LEXPERA içeriğine erişiminizi kolaylaştırır.
Bu doküman Resmi Gazete dışında bir kaynakta yayınlanmıştır. Konsolide metin çalışmaları ilgili kaynak güncellendikçe sağlanabilmektedir.

Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Standart, Profesyonel veya Profesyonel + pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.

T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI

KONYA VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI

Mükellef Hizmetleri Usul Grup Müdürlüğü (Usul Müdürlüğü)

Sayı: B.07.1.GİB.4.42.17.02-VUK-2-56

Konu: Şüpheli Alacaklar Karşılığı Ayrılıp Ayrılmayacağı Hk.

İlgide kayıtlı özelge talebinizde, İlimiz ... ilçesinde faaliyette bulunduğunuzu, 2009 mali takvim yılında mimari proje çizim ücreti bedeli olarak ... A.Ş. adına her biri 6.000,00 TL tutarında 27-28-29/07/2009 tarihli üç adet fatura düzenlediğini, bu faturalar karşılığında toplam 13.000,00 TL tutarlı dört adet alacak senedinin alınarak kayıtlara aktarıldığını, ancak alacak senetlerinin düzenlenmesi sırasında alacaklı ... Ltd. Şti. yerine şirket müdürü ... 'ın, borçlu ... A.Ş. yerine de şirket yetkilisi ... 'un senet borçlusu olarak sehven yazıldığını, bu senetlerin protesto edilerek icra takibi aşamasına geçildiğini, bundan dolayı senetlerin şüpheli ticari alacaklar hesabında izlendiğini belirterek, alacak senetlerinin tahsil edilemeyip değersiz alacak şekline dönüşmesi halinde, senetlerin düzenlenmesi sırasında yapılan hataya rağmen senet tutarlarının gider olarak yazılıp yazılamayacağı hakkında bilgi talep etmektesiniz.