Dosya olarak kaydet: PDF - WORD
Görüntüleme Ayarları:
Salt metin olarak göster (Kelime işlemcilere uygun görünüm)

Metnin ilk hali

Bu doküman Resmi Gazete dışında bir kaynakta yayınlanmıştır. Konsolide metin çalışmaları ilgili kaynak güncellendikçe sağlanabilmektedir.

Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Standart, Profesyonel veya Profesyonel + pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.

T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI

BÜYÜK MÜKELLEFLER VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI

Mükellef Hizmetleri Grup Müdürlüğü

Sayı: B.07.1.GİB.4.99.16.02-KVK-30-87

Konu: Yurtdışında bulunan grup firmalarından temin edilen bilgisayar programları için stopaj ve KDV uygulaması.

İlgide kayıtlı özelge talep formunuzda, yurt dışında mukim grup firmalarından temin ve ithal edilen bilgisayar programlarına ait lisansların yurt dışında mukim grup firması tarafından satın alındığını, programların alımına ve kurumuna ilişkin toplam maliyetin ülkelere bölüştürüldüğünü belirterek, kullanma amacıyla grup firmasından satın aldığınız bilgisayar programları ile ilgili yapılan ödemeler üzerinden kurumlar vergisi tevkifatı yapılıp yapılmayacağı ve bu ödemelerin sorumlu sıfatıyla katma değer vergisine tabi tutulup tutulmayacağı konusunda Başkanlığımız görüşü talep edilmektedir.