Dosya olarak kaydet: PDF - WORD
Görüntüleme Ayarları:
Salt metin olarak göster (Kelime işlemcilere uygun görünüm)

Metnin ilk hali

Bu doküman Resmi Gazete dışında bir kaynakta yayınlanmıştır. Konsolide metin çalışmaları ilgili kaynak güncellendikçe sağlanabilmektedir.

Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Standart, Profesyonel veya Profesyonel + pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.

T.C. BİTLİS VALİLİĞİ

Defterdarlık Gelir Müdürlüğü

Sayı : B.07.4.DEF.0.13.10.00-4-9 12/12/2011

Konu : Özürlüler Adına Kayıtlı M.T.V. ve ÖTV.'den Muafiyet Hk.

İlgide kayıtlı özelge talep formunun incelenmesinden, kardeşiniz ... % 90 oranında özürlü olmasından dolayı, kardeşiniz adına kayıt ve tescilli taşıtın özel tüketim vergisinden ve motorlu taşıtlar vergisinden istisna tutulduğu, ancak adı geçenin ... tarihinde vefat etmesi nedeniyle, vefat tarihinden itibaren mirasçılar adına motorlu taşıtlar vergisi tahakkuk ettirildiği belirtilerek, mirasçıların özel tüketim vergisinden ve motorlu taşıtlar vergisinden muaf olup olmadığı hususunda Defterdarlığımız görüşünün sorulduğu anlaşılmaktadır.