Dosya olarak kaydet: PDF - WORD
Görüntüleme Ayarları:
Salt metin olarak göster (Kelime işlemcilere uygun görünüm)

Metnin ilk hali

Bu doküman Resmi Gazete dışında bir kaynakta yayınlanmıştır. Konsolide metin çalışmaları ilgili kaynak güncellendikçe sağlanabilmektedir.

Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Standart, Profesyonel veya Profesyonel + pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.

T.C. RİZE VALİLİĞİ

Defterdarlık Gelir Müdürlüğü

Sayı: B.07.4.DEF.0.53.10.00-KVK-22-18

Konu: Kurumlar Vergisi Mükellefiyeti Hk.

İlgide kayıtlı dilekçenizde, ... Toplu İşyeri Kooperatifi üyelerinin, hisseleri oranında ortak 38 adet dükkanın bulunduğu, üyelerin tüzel kişiler, gelir vergisi mükellefleri ve mükellef kaydı bulunmayan kişilerden oluştuğu, adı geçen kooperatif üyelerinin hisseleri oranında ortak olduğu bu 38 adet dükkanın sitenin giderlerini karşılamak ve gelir elde etmek amacıyla üçüncü şahıslara veya hissedar olan kişilere kiralanmak istendiği, ancak kooperatifin inşaat işini bitirerek, 10.04.2010 tarihinde tasfiyesini tamamlaması nedeniyle, tasfiyesi tamamlanmış kooperatif yönetim kurulu üyelerince söz konusu kiralama işini idare edecek ... Toptancılar Site Yönetimi Kiralama İktisadi İşletmesi adı altında 5000.-TL sermaye ile iktisadi işletme oluşturulmaya karar verildiği ve vergi dairesine bu iktisadi işletme nezdinde kurumlar vergisi mükellefiyeti tesis ettirmek amacıyla gidildiğinde vergi dairesince iktisadi işletme oluşmadığı gerekçesiyle mükellefiyet kaydının reddedildiği, bu durumda söz konusu dükkanların kiraya verilmesi halinde stopaj ve belge düzeninin nasıl yapılması gerektiği hususunda tereddüde düşüldüğü belirtilerek Başkanlığımız görüşü talep edilmektedir.