12/5/1988 tarihli ve 88/12944 sayılı Kararnameye ilişkin KKDF hakkında 6 Sıra No.lu Tebliğin 2 nci maddesinde, bankalar ve finansman şirketleri dışında Türkiye'de yerleşik kişilerin yurt dışından sağladıkları krediler KKDF kesintisi yapılacak işlemler arasında sayılmıştır.
Bu doküman Resmi Gazete dışında bir kaynakta yayınlanmıştır. Konsolide metin çalışmaları ilgili kaynak güncellendikçe sağlanabilmektedir.
Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Standart, Profesyonel veya Profesyonel + pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.
T.C. HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI
Gelir İdaresi Başkanlığı
Sayı: E-70903105-165.01.03[517]-58139
Konu: Peşin Gelen Konut Alım Bedelinin İadesinde KKDF
… VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞINA
(Mükellef Hizmetleri Grup Müdürlüğü)
İlgi: … tarihli yazınız.
…. özelge talep formu ve eklerinin incelenmesinden, Başkanlığınız mükelleflerinden … Bankası A.Ş.'nin gayrimenkul üretimi ve alım satımı işi ile iştigal eden …. Ltd. Şti.'nin yurt dışında yerleşik Rusya vatandaşı Anna Gontareva ile yapmış olduğu konut satış işleminin anlaşmazlık nedeniyle iptal olmasına bağlı olarak alıcıdan daha önce tahsil edilmiş olan peşinat tutarın yurt dışına iade edilmesi için anılan Bankaya başvuru yaptığı belirtilerek, yurt dışından tahsil edilen dövizin iadesinde kaynak kullanımını destekleme fonu (KKDF) kesintisi yapılıp yapılmayacağı hususunda Başkanlığımız görüşünün istenildiği anlaşılmaktadır.